Uitkomst enquête: 'Gemeentehuis Dronten moet functioneel en toegankelijk zijn'

Dronten - Het gemeentehuis van Dronten moet na de verbouwing functioneel, toegankelijk en aantrekkelijk worden. En de gemeente moet goed op de kosten letten. Dit blijkt uit de resultaten van de enquête die inwoners van de gemeente dit najaar konden invullen.

De gemeente vroeg onwoners om mee te denken over de vernieuwing van het gemeentehuis. Er is nagedacht over de inrichting, de dienstverlening en de vormgeving. Inwoners konden een enquête invullen en op een creatieve manier hun idee geven over de identiteit van Dronten, die tot uiting moet komen in de nieuwe publiekshal. Alle resultaten zijn te lezen op www.dronten.nl.

Wethouder Roelof Siepel: 'Inwoners willen zich welkom voelen en er moet ruimte zijn voor ontmoeting en gesprek. Zodat de Drontenaren zich meer betrokken gaan voelen bij de besluiten die de gemeente neemt'.

Informatie over de gemeente

Inwoners zien graag meer informatie in de publiekshal over wat de gemeente doet en welke wethouder voor welk onderwerp verantwoordelijk is. Maar ook over de agenda van de gemeenteraad en de mogelijkheden voor inwoners om mee te praten.

Duurzaamheid

Eén van de belangrijke doelstellingen van de verbouwing is de verduurzaming van het gemeentehuis. Ook inwoners vinden dit belangrijk, zo blijkt uit de enquête.

Keuzes maken

Niet alle ideeën kunnen worden uitgevoerd. ‘Sommige mensen zouden van het gemeentehuis graag een ontmoetingsplek maken, een soort dorpshuis. Maar daar hebben we De Meerpaal voor en alle horeca in het centrum', aldus de wethouder.

Identiteit en kunst

Wat opvalt in de reacties op de vraag naar de identiteit van Dronten is het sociale karakter van de gemeente. 'We kijken naar elkaar om en zijn gastvrij. Ook de ruimte en het groen werden veel genoemd als typerend voor Dronten'. Er werden tweehonderd kunstwerken gemaakt door Drontenaren, jong en oud, over de identiteit van hun gemeente ter inspiratie voor een permanent werk. De tentoonstelling was tot en met 15 november te bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wethouder Siepel: 'Wat inwoners met ons deelden laat onze gemeente zien in het hier en nu. Dat zullen we laten terugkomen in een kunstwerk in de nieuwe publiekshal. Het gaat iets worden waar inwoners zich in herkennen en zich bij thuis bij voelen'.

Nieuwsgierig naar de uitkomsten van de enquête? Bekijk ze hier.