Verwijderen asbest gaat vooraf aan sloop panden Waagpassage

Lelystad - ​De gemeente Lelystad start vandaag met het verwijderen van asbest in het noordelijk deel van het oude winkelcentrum de Gordiaan. Het gaat om de leegstaande panden in de Waagpassage, nummer 13 tot en met 25.

Na de verwijdering van het asbest wordt het noordelijk deel in het eerste kwartaal van 2020 gesloopt om plaats te maken voor de ontwikkeling van het Theaterkwartier met de nieuwe bioscoop, horeca en appartementen.

In twee delen

Het verwijderen van het asbest en de sloop van het gebouw gebeurt in twee delen. Het is de bedoeling dat vóór de start van de bouw van de nieuwe bioscoop dit eerste deel van het noordelijk deel van de Waagpassage wordt gesloopt. Dit om ruimte te maken voor de bouw. Het eerste deel is tot aan de toko Sindjaja.

Veiligheidsvoorschriften

Een gespecialiseerd asbestsaneerbedrijf is ingehuurd voor het verwijderen van asbest in de leegstaande winkelunits van de Waagpassage. Het verwijderen van het asbest gebeurt volgens de veiligheidsvoorschriften. Deze werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd.

Woon- en uitgaansgebied

Met de ontwikkeling van het Theaterkwartier krijgt Lelystad er een woon- en uitgaansgebied bij; 250 woningen/appartementen, een nieuwe bioscoop en ruimte voor horeca.


Gerelateerd nieuws