Q-Buskers & Friends halen 1.010 euro op voor Sint voor elk kind

Lelystad - Met drie gasten die solistisch van zich lieten horen, een opbrengst van 1.010 euro en een goed gevulde theaterzaal mag Lelystad met de Q-Buskers tevreden terugkijken op het initiatief om geld in te zamelen voor het project Sint voor elk kind.

De bigband zat zondagmiddag goed in haar vel en speelde strak, zeker bij de soli van Dennis Koppen, Chantal Kleijheeg en Willem Helbreker. Dat er 115 betalende bezoekers zijn geregistreerd, die met dirigent Pieter van den Dolder het bij elkaar gesprokkelde bedrag tot 1000 euro wisten te maken, daarover zijn de organisatoren zeer verheugd. Een gift, achteraf, in de foyer maakt er 1010 euro van.

Bandleider Van den Dolder introduceerde alle nummers met leuke anekdotes en leidde de Q-Buskers moeiteloos door het programma. Een speciaal welkom in het kader van Lelystad Age Friendly Cultural City 2019-2020 was er voor 31 bezoekers die via de Zonnebloem aanwezig waren. Ook zij genoten zichtbaar van dit muzikale festijn. Na afloop werden de bezoekers getrakteerd op hapjes die beschikbaar waren gesteld door Keurslager Klaver en Le Passage.

Op zaterdag 30 november draagt De Kubus ook een steentje bij aan het bijzondere Sinterklaasfeest (Sint voor elk kind) in het Agora theater, met workshops voor de ‘non-believers’: zang, dans en knutselen.