Waterpoloërs Houtrib gaan ten onder in Losser

Losser - De waterpoloërs van De Houtrib uit Lelystad speelden zaterdag uit in Losser een strijd die misschien niet te winnen was. Op het spel stond een solide derde plek, maar uiteindelijk stonden ze met lege handen.

Met vier man ziek afgemeld gingen de heren vol goede moed naar het oosten van het Land. Maar na 3 minuten spelen stond De Houtrib al 1-3 achter. De heren uit Losser waren geenszins van plan om in het restant van de wedstrijd deze voorsprong nog uit handen te geven. Met hand en tand werd de voorsprong verdedigd.

Nekslag

De Lelystedelingen stonden halverwege de wedstrijd nog 6-8 achter. Dit was ook het moment dat vaste waarde Erik van de Kragt met een derde persoonlijke fout niet meer mocht deelnemen. 'Niet alleen was dit voor ons de nekslag in de wedstrijd, het was ook niet terecht. Ik had op het moment van de uitsluiting nog maar één persoonlijke fout gemaakt', aldus Van de Kragt. Naar later bleek was het een miscommunicatie tussen de scheidsrechter en de officials die heeft geleid tot de derde, en daarmee definitieve, uitsluiting.

Tijdens de resterende tijd kon De Houtrib niet anders doen proberen terug te komen in wedstrijd. Zonder wissels was dat eigenlijk niet meer realistisch. In het begin van de vierde periode deden de heren nog één verwoede poging om het tij te keren. Met vier doelpunten achter elkaar kwamen de heren terug tot 10-9, maar Losser hield stand en scoorde zelf ook nog vier keer.

De heren uit Lelystad verloren uiteindelijk met 14-11.