Zevende editie Lions of the Proms bijna uitverkocht

Dronten - Lionsclub Flevoland houdt op vrijdagavond 22 november alweer de zevende editie van het muzikale evenement Lions of the Proms in een nu reeds bijna uitverkochte grote theaterzaal van De Meerpaal in Dronten. Er zijn nog enkele zitplaatsen beschikbaar.

Het muzikale programma omvat diverse genres en biedt een podium aan zowel lokaal als nationaal talent. In het gedeelte voor de pauze treedt, onder leiding van dirigent Ruud van Eeten, het bijna 60 muzikanten tellende groot film- en musicalorkest Timbre Divers uit Dordrecht op. Dit orkest doet al sinds het bestaan van dit muziekevent mee.

Ook geeft de top 3 van de in oktober gehouden Singer-Songwriter Contest acte de présence.

Gastoptreden Trijntje Oosterhuis

Na de pauze verzorgt niemand minder dan Trijntje Oosterhuis een gastoptreden. Trijntje is een talentvolle en breed inzetbare zangeres die dit jaar alweer 25 jaar in het vak zit.

Vrijwilligers uitgenodigd

Lionsclub Flevoland staat rondom deze editie van Lions of the Proms nadrukkelijk stil bij ‘de vrijwilliger’. Vrijwilligerswerk vormt het cement in onze samenleving. Of het nu gaat om sportverenigingen, het kerkelijk werk, de (ouderen) zorg, het organiseren van festiviteiten in de dorpen (intocht Sinterklaas, Meerpaaldagen, de avondvierdaagse etc.), jeugd- en jongerenwerk, de brandweer, sportverenigingen en ga zo maar door. Zo’n 225 vrijwilligers hebben van sponsoren een entreekaartje cadeau gekregen als blijk van waardering voor hun inzet in de lokale samenleving.

Flevostar Dronten

De opbrengst van dit muziekevenement komt dit jaar ten goede aan de gehandicaptensport (Sportclub Flevostar) in Dronten. Flevostar Dronten biedt jongeren en volwassenen, met en zonder een beperking, de mogelijkheid om te sporten. De vereniging telt op het moment bijna 80 leden. Veel vrijwilligers maken het voor de leden mogelijk om wekelijks te sporten in sporthal ’t Dok en in de sportzaal aan het Beursplein in Dronten. Badminton, tennis, rolstoelbasketbal, darten en ritmische gymnastiek vormen op dit moment het aanbod aan sporten.

Flevostar streeft een grotere naamsbekendheid na en wil zich op deze wijze in de nabije toekomst richten op een vergroting van het ledenaantal. Met name gericht op die inwoners in de gemeente Dronten die zouden kunnen sporten maar geen vervoer hebben vanuit hun (te)huis naar de sportlocatie. Dit betekent dat er meer faciliteiten, vrijwilligers en financiële middelen nodig zijn.

Aan het einde van de avond overhandigt de president van Lionsclub Flevoland een waardecheque aan vertegenwoordigers van Flevostar Gehandicaptensport.