Burgemeester zet kampioenen jeugdbrandweer Lelystad in het zonnetje

Lelystad - De Lelystadse junioren van Jeugdbrandweer Flevoland, die op 5 oktober Nederlands kampioen zijn geworden, zijn vrijdagavond gehuldigd op de brandweerkazerne in Lelystad. Burgemeester Ina Adema zette de ploeg in het zonnetje.

De jeugdbrandweerploeg uit Lelystad streed op 5 oktober in Hardenberg tijdens de finale tegen negen andere teams. De junioren moesten een 'brand' in een kerk bestrijden. Daarbij moest ook een slachtoffer uit het pand worden gered. Er waren twee manieren om het slachtoffer te redden. Het Lelystadse team had snel door wat de beste manier was en verdiende daar punten mee. Naast een goede tijd neerzetten was het verder belangrijk om netjes om te gaan met de spullen en goede zorg te verlenen aan het slachtoffer.

Na de wedstrijd had de ploeg al een goed gevoel, maar moest er gewacht worden op het oordeel van de wedstrijdjury. Het verlossende woord werd met een oorverdovend gejuich ontvangen: Nederlands Kampioen. Ook in 2012 slaagde een team uit Lelystad er in de Nederlandse titel binnen te slepen.