Anita de Harde exposeert met 'Wereldvrouwen'

Lelystad - De Lelystadse kunstenares Anita de Harde exposeert van 21 tot en met 24 november met haar project 'Wereldvrouwen' tijdens de tweede Dutch InterArt Exhibition in het Amsterdams Venduhuis De Eland in Diemen. Er zijn van De Harde zowel bronzen beelden als geschilderde ronde portretten te bekijken.

'Voor de eerste keer ga ik, samen met acht anderen, exposeren met de Dutch InterArt Kunstenaarsgroep', vertelt De Harde. 'Deze groep bestaat uit negen personen die van verschillende culturen afkomstig zijn. Dat sluit aan op de schilderijen die ik de laatste tijd maak. Het zijn namelijk ronde grote portretten van vrouwen: een bruid uit China, een danseres uit India, een meisje van de Masai uit Kenia en mijn dochter die half Indonesisch is. Het zijn vrouwen in de moderne wereld van vandaag, een wereld die hen heeft beïnvloed. Ze stralen liefde en geluk uit'.

De Harde gebruikt ronde panelen omdat hun gezicht mooi uitkomt. 'Geen extra dingen zoals haren of hoofd decoraties. Alleen wat direct om hun gelaat te zien is zoals oorbellen of een voorhoofdssieraad. Op bijna elk portret is bladgoud verwerkt, wat mooi afsteekt bij de kleuren die ik gebruik'.

Tijdens de vier dagen expositie zijn ook twee bronzen beelden te zien van De Harde.

De officiële opening van de Dutch InterArt Exhibition is op vrijdag 22 november om 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Anita de Harde.