Drie Gouden Klavertjes voor nieuwe vriendschappen

Lelystad - Wethouder Nelly den Os reikte donderdag tijdens het 20e Vraagelkaarcafé in Lelystad drie Gouden Klavertjes uit aan leden van Vraagelkaar die veel voor elkaar betekenen en vriendschap ervaren. Het evenement met ruim 100 deelnemers stond in het teken van vriendschap.

De genomineerden

Ali, Jan en Roelof geven hun vriendschap een 10. Ali, afkomstig uit Iran, wilde graag de Nederlandse taal leren om tolk/vertaler te worden. Vraagelkaar koppelde Ali aan Jan. 'Jan is mijn steun en toeverlaat om de Nederlandse cultuur te leren begrijpen', aldus Ali. Tijdens een Vraagelkaarcafé ontmoet Ali Roelof. Die bleek vlakbij te wonen. 'We hebben toen gezellig zitten praten. Het is een heel aardige man. Sindsdien zien we elkaar iedere vrijdagmiddag. Inmiddels beschouw ik hem als goede vriend'.

Liefde voor tuinieren

De grote liefde van Josje, haar tuin, was een ravage. Via een oproepje voor ondersteuning in de tuin tijdens een Vraagelkaar Café afgelopen zomer, vond Josje Heleen. Heleen kwam eerst langs om te kijken of het klikte. En het klikte. Nu komt Heleen iedere maandag langs om haar tuin te doen. Heleen en Josje delen hun liefde voor tuinieren, ervaren een enorme klik en genieten van hun fijne gesprekken. Josje: 'Een klavertje brengt geluk en dat is wat zij mij heeft gebracht'.

Klushulp

Anneke nomineerde Oscar: 'Als hij binnenkomt verandert de sfeer in positieve zin'. Anneke had klushulp nodig en haar zoons waren te druk. Via een geplaatste oproep op Vraagelkaar.nl reageerde Oscar. Inmiddels heeft Oscar diverse klussen geklaard. 'Oscar houdt van lekker eten en ik ook. Als hij hier bezig is, dan maak ik speciaal voor hem lasagne of macaroni. Het is voor mij logisch dat ik wat voor hem doe. Ik geef hem dan ook wat porties mee voor thuis', zegt Anneke. Ook fietsen ze samen. 

Samenwerking met gemeente

Wethouder Nelly den Os is blij met de vele vriendschappen die inmiddels zijn ontstaan. 'Dat ik op dit soort prachtige bijeenkomsten mag zijn, is één van de cadeautjes van mijn baan als wethouder. Ik weet zelf hoe belangrijk vriendschappen zijn uit de tijd dat ik in een vreemde stad kwam te wonen met een baby'.