Kerstloop Dronten houdt weer een testloop

Dronten - Als voorbereiding op de eenendertigste editie van de Kerstloop, die zondag 15 december plaatsvindt, houdt de Leisure World Kerstloop Dronten ook dit jaar enkele testlopen. De eerste testloop was op 27 oktober, de tweede is op zondag 24 november

Deelnemers lopen de testloop over een parcours van 2,5 kilometer bij de atletiekbaan van atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten, waardoor ze een prima inzicht krijgen in hun eigen vooruitgang. De testloop start om 10.30 uur. De deelnemers kunnen kiezen hoeveel rondjes ze willen lopen, maar er is een maximum van vier rondes; dit is exact tien kilometer. Omdat het een testloop is voor de individuele loper wordt er geen klassement opgemaakt. Vanzelfsprekend is er wel tijdwaarneming.

Inschrijven

Inschrijven voor deze tweede testloop kan op de dag zelf. Wie de testloop wil doen kan zich vanaf 9.00 uur inschrijven in kantine ‘De Lange Adem’ van atletiekvereniging Flevo Delta aan de Educalaan in Dronten. Op de accommodatie van Flevo Delta is ook de start. Er zijn kosten aan deelname verbonden: wie wil lopen betaalt 3 euro.

Spieren voor Spieren

Vorig jaar koos de organisatie voor samenwerking met het goede doel de Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting wil alle soorten spierziekten de wereld uit hebben. Spieren voor Spieren zorgt samen met artsen voor een betere kwaliteit van leven en een beter toekomstperspectief voor kinderen. Zij rekenen op de steun van deelnemers. Ook bij de dertigste editie is voor Spieren voor Spieren als goed doel gekozen. Bij de inschrijving voor de Leisure World Kerstloop kunnen deelnemers een donatie doen, maar dit is ook bij de testloop al mogelijk.