150 thuiswonende ouderen in Lelystad ontvangen gratis beweegaanbod

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad en sportaanbieders in Sportcentrum De Koploper reiken een sportieve hand uit naar 150 thuiswonende ouderen in Lelystad. Het komende half jaar bieden zij gratis beweegactiviteiten aan voor deze groep 75-plussers.

De Lage Drempels

Een paar maanden geleden kwam de Lelystadse Uitdaging bij Sportbedrijf Lelystad met de vraag of zij iets kunnen betekenen voor het project De Lage Drempels. Dit is een initiatief van Stichting IDO en Welzijn Lelystad en richt zich op zelfstandig thuiswonende ouderen. In het bijzonder op eenzame ouderen van 75 jaar en ouder. 

Het Sportbedrijf stond meteen open voor dit verzoek. “Ons doel is om zo veel mogelijk inwoners in beweging te krijgen, met name degenen die een extra zetje nodig hebben. Sport en bewegen draagt bij aan gezondheid, maar ook aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Omdat we veel samenwerkingspartners en connecties hebben in de stad, kunnen we goed inhaken bij dit soort initiatieven”, legt buurtsportcoach Mitchell Tollenaar uit.

Van yoga tot fitness

Door de samenwerking met verschillende partners is het beweegaanbod divers. Zo kunnen de ouderen meedoen aan crossfit (CrossFit Lelystad), fitness (KernGezond), yoga (Go4Pilates) en Fit & Vitaal en Bewegen op Maat (Sportbedrijf Lelystad). Dit speciale aanbod vindt plaats tussen eind november en eind april. 150 ouderen ontvangen in de komende weken een stempelkaart waarmee ze gratis kunnen deelnemen.

'Het is mooi dat verschillende organisaties en partners in Lelystad een bijdrage leveren aan dit initiatief. Het aanbod is divers, leuk en er wordt ook nog eens aan het sociale aspect gedacht door af te sluiten met een gratis kopje koffie drinken. Als één van de projectleiders hoop ik dat er veel ouderen zullen deelnemen aan het beweegaanbod', zegt Charissa Kok van Stichting IDO tot slot.