Bieb in Lelystad heeft speciale programmering voor ouderen

Lelystad - De FlevoMeer Bibliotheek Lelystad brengt generaties samen. In navolging van het zomerprogramma biedt de bibliotheek ook in de winter van 2019/2020 een activiteitenprogramma speciaal voor senioren.

‘Samen doen’

Dit keer in het kader van ‘Samen doen’, dus zijn de activiteiten gecombineerd voor grootouders en hun kleinkinderen. Zo zijn er een bingo, kerstknutselen en een spelletjesmiddag voor jong en oud.

‘Als bibliotheek willen we seniorenactiviteiten bieden, omdat Lelystad een gemeente is met een groeiende groep senioren,’ legt bibliotheekmedewerker Grietje Hulsker uit. Zij heeft samen met collega Edwin Franken de programmering opgezet. ‘Het welzijn van deze doelgroep is voor ons belangrijk, zeker in de strijd tegen de eenzaamheid. In de bibliotheek wordt gezelschap geboden in combinatie met eenvoudige activiteiten tegen heel lage kosten.’

Laagdrempelige activiteiten

‘Door de laagdrempelige activiteiten gaan we de eenzaamheid van ouderen tegen door ze met elkaar samen te brengen,’ vervolgt Grietje. ‘Daarnaast worden generaties met elkaar verbonden, door gebruik te maken van het opa- en oma-zijn en door de jongeren van Challenge Up, die de activiteiten begeleiden.’

Donderdag 14 november is er van 15.00 tot 17.00 uur bingo met kleinkinderen. Donderdag 12 december is er van 15.00 tot 17.00 uur kerstknutselen met kleinkinderen. Donderdag 16 januari is er van 15.00 tot 17.00 uur een spelletjesmiddag met kleinkinderen. Vrijdag 14 februari van 15.00 tot 17.00 uur is er Valentijnsbingo.Voor alle activiteiten geldt dat vooraf aanmelden niet nodig is.

In gesprek met senioren

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad gaat graag met senioren in gesprek om aan hen te vragen wat hun behoeften en wensen zijn ten aanzien van de toekomst. Mensen tussen de 65 en 75 jaar zijn van harte uitgenodigd om met de bibliotheek in gesprek te gaan. Zij kunnen zich aanmelden bij de balie, per e-mail: lelystad@flevomeerbibliotheek.nl of telefonisch: 088-0080720.