Nieuw asfalt op komst op De West, Het Spaarne en Handelsweg-Zuid

Dronten - De West, Het Spaarne en de Handelsweg-Zuid in Dronten krijgen eind deze maand een nieuwe asfaltlaag.

De West gaat van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november dicht voor de asfalteringsklus, Het Spaarne en de Handelsweg-Zuid zijn op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 november afgesloten.

Werkzaamheden tussen Gangboord en Gildepenningdreef

Het nieuwe asfalt op De West komt te liggen tussen de rotonde met het Gangboord en de rotonde met de Gildepenningdreef. Hier komt ook nieuwe belijning op de weg. Daarnaast volgt er een aanpak van de afslag naar de sportvelden aan de Educalaan, worden de stoepranden opnieuw gelegd en komen er nieuwe straatkolken. De oversteekplaats voor fietsers en voetgangers, tussen de Educalaan en De Terminator, blijft open tijdens de wegwerkzaamheden.

Het Spaarne en Handelsweg-Zuid: twee avonden dicht

Op Het Spaarne komt de nieuwe asfaltlaag te liggen tussen De Dommel en de tweede ingang van De Gouwe, vanaf De Dommel gezien. Het frezen van het wegdek en het herstellen van slecht asfalt gebeurt overdag, op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 november volgt het nieuwe asfalt. Er is een omleidingsroute en overdag leiden verkeersregelaars het verkeer in goede banen. Op de Handelsweg-Zuid komt er een nieuwe asfaltlaag op de hele rijbaan te liggen, van de Energieweg tot de Havenweg. Het frezen van het wegdek en het herstel van de slechte asfaltplekken gebeurt overdag, de nieuwe asfaltlaag volgt op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 november.

Het asfalteren gebeurt ’s avonds, zodat de overlast voor de omliggende bedrijven beperkt blijft. Er is een omleidingsroute en verkeersregelaars leiden het verkeer ter plaatse in goede banen.