Personeel St Jansdal doet mee aan landelijke actiedag voor betere cao

Lelystad / Harderwijk- Het personeel van ziekenhuis St Jansdal doet op woensdag 20 november mee aan een landelijke actiedag voor een betere cao. Afdelingen op de locaties Lelystad, Harderwijk en Dronten draaien dan zondagdiensten en houden ludieke acties.

Dit betekent dat er geen geplande zorg wordt geleverd door medewerkers van afdelingen waar actie wordt gevoerd. Met patiënten die een afspraak hebben op een afdeling die actie gaat voeren, wordt persoonlijk contact opgenomen. Spoedzorg, oncologische zorg en de zorg voor kinderen gaan in het hele ziekenhuis gewoon door.

Geen radiologische onderzoeken

Op woensdag 20 november wordt er geen radiologisch onderzoek gedaan, met uitzondering van spoedgevallen. De afdeling radiologie in Da Costa in Putten is volledig gesloten.

Overlast voor patiënten

De actiegroep en de vakbonden hebben bij het ziekenhuis aangekondigd op welke afdelingen zondagsdienst gedraaid wordt. Een overzicht hiervan is te vinden op www.stjansdal.nl/actiedag. Voor patiënten kan deze actie overlast betekenen. Dit wordt door het ziekenhuis betreurd. Uitgangspunt voor het ziekenhuis is dat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop staat.