Basisschool De Helmstok doet mee aan Lang Leve de Muziek Show

Lelystad - Groep 6 van basisschool De Helmstok uit Lelystad is zaterdag 16 november te zien in de tweede uitzending van Lang Leve de Muziek Show op NPO 3/ Zapp. De kinderen gaan onder leiding van presentator Buddy Vedder en zijn host Emma Heesters de strijd aan met basisschool De Casembroot uit Zeeland en Harlekijn uit Limburg.

Presentator Buddy Vedder laat de kinderen zaterdag muzikale spellen doen, als ‘Hits in een ander jasje’ en de ‘Dance battle’, en ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel ‘Zingen onder de Douche’. De winnaar van Lang Leve de Muziek Show mag terugkomen voor de halve finale op 7 december.

Optreden voor koningin Máxima

Dit jaar levert iedere provincie één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar. Eigenlijk kent Lang Leve de Muziek Show geen verliezers, want alle scholen die meedoen met de uitzendingen mogen sowieso optreden in de grootste schoolband van Nederland, tijdens Het Kerst Muziekgala waar koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, te gast zal zijn.

Stichting Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.    

De uitzending van de Lang Leve de Muziek Show is zaterdag om 18.30 uur NPO/Zapp op NPO 3.