Susan van de Waal Dierenhulpverlener van het jaar 2019

Gorinchem - Susan van de Waal, voorzitter en oprichter van Dierennoodhulp Flevoland, is tijdens het Landelijk Congres Dierenhulpverlening in Gorinchem uitgeroepen tot Dierenhulpverlener van het jaar. Zij kreeg de prijs uit handen van Lenie ’t Hart.

Naast de Hessel Wiegman wisseltrofee heeft Van de Waal  een cheque in ontvangst genomen ter waarde van 5.000 euro voor haar organisatie Dierennoodhulp Flevoland.

Daadkracht

In het juryrapport wordt Van de Waal geroemd om haar daadkracht. Zij kon het niet aanzien hoe de dierenambulance in de regio steeds verder afgleed en gewoon vaak niet meer reed. Door afspraken te maken met dierenartsen, de juiste mensen om zich heen te verzamelen en heel hard en vol passie te werken wist zij in 2013 Dierennoodhulp Flevoland van de grond te krijgen. Een organisatie die maar blijft groeien omdat Van de Waal als drijvende kracht elk dier wil helpen. Niet alleen gezelschapsdieren kunnen op hulp rekenen ook natuurdieren worden door dierennoodhulp Flevoland geholpen en gebracht bij gespecialiseerde opvangen. Het is Van de Waal in al die jaren zeker niet voor de wind gegaan, maar ze heeft hoop gehouden en het resultaat is een bloeiende dierenhulporganisatie met een  passievolle bestuur en vrijwilligers.

De wisseltrofee is vernoemd naar de in 2017 overleden dierenhulpverlener Hessel Wiegman. Hij werd  in 2015 gehuldigd als dierenhulpverlener van het jaar.

De titel Dierenhulpverlener van het jaar is 7 jaar geleden in het leven geroepen door Stichting DierenLot om, in hen, alle dierenhulpverleners te eren die dagelijks klaar staan voor dieren in nood in Nederland. Bij de  verkiezing komt de voordracht vanuit de medewerkers en vrijwilligers  van de dierenhulporganisaties in het land. Uit al deze voordrachten, maakt de jury de winnaar bekend die jaarlijks in november geëerd wordt op het  Landelijke Congres Dierenhulpverlening.