Burgemeestersechtpaar in tijdelijk gemeentehuis verwelkomd als nieuwe inwoners

Dronten - Het burgemeestersechtpaar Jean Paul en Sanne Gebben heeft zich ingeschreven in de gemeente Dronten. Het was de eerste officële handeling van de burgerlijke stand in het tijdelijke gemeentehuis dat maandagochtend werd geopend aan De Rede 58.

Wethouder Peter van Bergen vertelde de aanwezigen tijdens de opening over de tijdelijke huisvesting in de voormalige Rabobank, waarin de vloer is blijven liggen en waarin meerdere balies uit het 'oude' gemeentehuis zijn hergebruikt.

Glaasje Flevosap

Daarna kwam burgemeester Gebben met zijn echtgenote langs om zich in te schrijven in de gemeente. Het echtpaar kreeg een bos bloemen en een tas met onder meer een burgemeestershamer. Het college heette de burgemeester en zijn vrouw welkom en er was een glaasje Flevosap.

Na huizen te hebben gekeken in alle drie kernen, is de keuze van de Gebbens gevallen op een woning in Dronten. Woensdag is de sleuteloverdracht, de verhuizing vindt plaats op 27 november.

Gebben woont nu nog in het Gelderse Oosterbeek. Burgemeesters moeten wonen in de gemeente waar zij werken, maar de gemeenteraad van Dronten had Gebben een half jaar ontheffing gegeven.