Zevenduizend bollen voor bijen in Jagersveld

Lelystad - Bewonersvereniging Jagersveld heeft afgelopen week ruim 5000 biologische bloembollen geplant op drie locaties in de Lelystadse wijk. Daarna is er nog een bloemenmengsel speciaal voor bijen ingezaaid.

Het was een prachtige zonnige herfstdag waarop Burenkracht zichtbaar aanwezig was; binnen een uur waren alle bollen geplant door ruim 20 bewoners. Na afloop was er koffie, thee en taart, ook verzorgd door buren. Een verbindende, gezellige middag waarna iedereen reikhalzend uitkijkt naar het voorjaar.

Mensen  maken de Buurt

De bollen zijn aangeschaft vanuit het gemeentepotje Mensen maken de Buurt. De aanzet was de boomplantdag (op 18 september) die georganiseerd werd door Groen Verbindt waar de hulp van de bewonersvereniging Jagersveld werd gevraagd. Die, daarop aanhakend, ook graag bloembollen wilden planten.

Kinderen van de basisscholen Ichthus en Vuurtoren uit de Zuiderzeewijk hebben bomen geplant langs het honkbalveld (Falcons). De peuters hebben 2000 bloembollen geplant in de bocht van de Binnenhavenweg met de Beginweg met hulp van een aantal bewoners van het Jagersveld.

Biologische bollen

Iedereen die de wijk binnenrijdt kan op vier locaties vanaf het vroege voorjaar tot en met de zomer genieten van bloeiende bloembollen én diverse planten, onder andere margrieten. Alle bollen en planten zijn biologisch en speciaal geselecteerd om voedsel te bieden aan bijen. Volgens de leverancier, bloembollenvoorbijen.nl, is het best bijzonder dat een gemeente zoveel biologische bloembollen bestelt.