Knipscheer mag puinbreker twaalf dagen per jaar gebruiken

Dronten - De puinbreker van de firma Knipscheer aan de Installatieweg in Dronten mag toch maximaal twaalf dagen per jaar worden gebruikt. Dat oordeelt de Raad van State in een door het bedrijf aangespannen procedure. Eerder kreeg Knipscheer bij de rechtbank nog nul op het rekest.

Klachten omgeving

De puinbreker zorgt voor veel klachten van bewoners van de nabijgelegen bewoningen van geluidsoverlast en trillingen. Ook het aan- en afrijdende vrachtverkeer voor en met puin zorgde voor overlast. Die klaagden daarover bij de gemeente. Toen de gemeente het papierwerk na ging kijken, oordeelde men dat er voor het gebruik van de puinbreker geen deugdelijke vergunning was afgegeven. Daarom verbood men Knipscheer de puinbreker nog verder te gebruiken.

Ook de aanvraag van het bedrijf om op hetzelfde terrein, maar wel verder van de woningen, een nieuwe puinbreker te mogen bouwen, werd afgewezen.

Vernietigd

De Raad van State oordeelt nu dat Knipscheer er vanuit had mogen gaan dat men de puinbreker twaalf dagen per jaar mocht gebruiken en vernietigt dus het verbod van de gemeente. Voor de aanvraag van een nieuwe puinbreker zal een nieuwe procedure moeten worden doorlopen. Wel oordeelt de Raad van State dat de motivatie van de gemeente dat dat op die plek niet gewenst is en dat de puinbreker voor teveel overlast zorgt, onvoldoende is onderbouwd.