Leefbaar Lelystad wil overschot Motiemarkt aan Manege Lelystad geven

Lelystad - Leefbaar Lelystad wil het restantbedrag van de Motiemarkt aan de Manege Lelystad geven. Die is getroffen door de uitbraak van het vaak dodelijke rhinovirus onder haar paarden en dat leidt tot grote, financiële moeilijkheden voor de Manege.

Overschot Motiemarkt

Dinsdag, tijdens de vergadering over de gemeentelijke begroting voor volgend jaar, diende Leefbaar daarom  een voorstel in het restantbedrag van het budget voor de Motiemarkt dit jaar, een kleine 20.000 euro, aan de Manege te geven.

Elk jaar reserveert de gemeente 150.000 euro voor de Motiemarkt. Daarmee kunnen plannen die worden ingediend door burgers financieel gesteund worden en uitvoer krijgen. Dit jaar is er door de gemeenteraad voor een bedrag aan 130.400 euro toegekend aan verschillende initiatieven.

Mooie aanvulling

Omdat de Manege nu veel extra kosten maakt als gevolg van de paardenziekte, te denken valt aan veeartskosten, medicijnen en het schoonmaken en ontsmetten van de stallen, hangt haar een financiële ramp boven het hoofd. Daarmee wordt de manege zelfs in haar voortbestaan bedreigd, want de calamiteitenverzekering van het bedrijf vergoedt schade door paardenziekten niet.

Ruitersportvereniging RV & PC Lelyruiters is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de manege. Daarop is op dit moment al 16.000 euro binnengekomen. De 19.600 euro van de gemeente zou een mooie aanvulling zijn. De gemeenteraad beslist op 19 november over het voorstel van Leefbaar Lelystad.