Spannend Frans filmdrama in bioscoop Agora (trailer)

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 12 november om 19.45 uur de film ‘Celle que vous croyez’ in de bioscoop van het Agora Theater.

Een 24-jarige hottie

In het spannende franse filmdrama ‘Celle que vous croyez’ (‘Wie denk je dat ik ben’), naar de gelijknamige roman van Camille Laurens, maakt de 50-jarige gescheiden professor Claire (Juliette Binoche) een nep-Facebookprofiel aan om haar jongere minnaar terug te krijgen. Dat loopt volledig uit de hand. Claire geeft zich op Facebook uit voor een 24-jarige hottie. Op internet kun je immers zijn wie je maar wilt.

Virtuele relatie

Ze zegt blond te zijn, een knap staaltje te kunnen paaldansen en te werken in de mode. Ze is eigenlijk alles wat Claire niet (meer) is en start zo een virtuele relatie met een jonge fotograaf (François Civil). Tijdens een serie therapiesessies komt het hoe en waarom ter sprake, wat enkele verrassende ontboezemingen en wendingen oplevert en aantoont hoe gemakkelijk, ook de kijker, de vertelster op haar bruine ogen gelooft. Onderhoudend psychologisch spiegelspel tussen reëel en virtueel dat conventies over leeftijd en relaties in twijfel trekt.

Climax

De regisserende hand van Safy Nebbou is verdienstelijk te noemen. De spanning die hij opbouwt groeit uit tot een climax. Het is een goede keuze om Claire binnen de film haar hele verhaal te laten vertellen aan haar psychotherapeut. Veel scènes zijn donker gefilmd, en dat geeft de film een kenmerkend uiterlijk. Dit is een film die vooral boeiend is als je nog niet zo bekend bent met het verschijnsel van nepprofielen op sociale media, en de liefdesrelaties die mensen met nepperds opbouwen.