Kim Heijdenrijk schrijft levensverhaal van een gevaarlijke vrouw

Lelystad - ‘Mevrouw Breek, het levensverhaal van een levensgevaarlijke vrouw’ ligt sinds vorige week in de boekhandels. Schrijfster Kim Heijdenrijk, die 25 jaar in Lelystad woonde, verdiepte zich in het leven van een vrouw die drie echtgenoten verloor en waarvan haar kinderen werden afgenomen.

Dood en verderf

Tijdens haar speurwerk kwam Kim erachter dat de vrouw een seriemoordenaar was. Ze verraadt niet alleen in de oorlog tientallen Joodse onderduikers, ook na de oorlog zorgt ze in haar eigen gezin voor dood en verderf. Met haar charme en ongekende talent voor manipulatie als wapens, is ze letterlijk over lijken gegaan. Dat van haar mannen, dat van haar kind(eren), dat van haarzelf. Met dit boek lijkt het erop dat Johanna Breek als tweede vrouwelijke seriemoordenaar aan de geschiedenis kan worden toegevoegd.

In het donker

‘De biografie is het verbijsterende, waargebeurde levensverhaal over de waarzegger Johanna Breek die velen hun toekomst ontnam’, zo schrijft uitgever in het persbericht. Kim vertelt dat ze tijdens het schrijven van haar boek in het donker leefde. ‘Maar het was een verhaal dat verteld moest worden.’

Lees hier enkele fragmenten uit het boek.

‘Elk mens heeft een verhaal’

Kim schreef eerder het boek ‘Op zoek naar George.’ ‘Ik heb oprechte belangstelling voor mensen en ik ben nieuwsgierig van aard. Ik ben ervan overtuigd dat elk mens een verhaal heeft. Elke Nederlander is een bouwsteen in de muur van onze historie’, schrijft ze op haar Facebookpagina.

Er is inmiddels een tweede druk verschenen.