De Golfslag staat opnieuw te koop

Emmeloord - De Golfslag in Emmeloord staat opnieuw te koop. De huidige eigenaren bieden het voormalige verzorgingshuis via een makelaar te koop aan.

De Golfslag is inmiddels gestript en slechts nog een karkas dat als troosteloos baken de entree van Emmeloord markeert. De makelaar zoekt naar beleggers of investeerders die het kale pand willen herontwikkelen, meldt Omroep Flevoland. Volgens de makelaar hebben al verschillende partijen interesse getoond.

Leeg sinds 2015

Het pand aan het Smedingplein staat al leeg sinds eind april 2015. De Urker Roel Hindriks kocht De Golfslag eind 2016 van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Hij verkocht het door aan de ondernemers Roel Hindriks en Wiepke Haagsma. De twee wilden zestig huurappartementen in het pand realiseren, waar 120 seniorenappartementen in zaten.

Jongeren

Ze gingen voortvarend aan de slag. Het gebouw werd vanbinnen gesloopt en muren werden weggehaald om de grotere appartementen te realiseren. Het plan werd echter nooit afgemaakt. Het gebouw werd in het najaar van 2017 weer in de verkoop gezet, nadat Hindriks en Haagsma het met de gemeente niet eens konden worden over hun woonplan voor jongeren.

Geen vertrouwen

De verkoop aan een geïnteresseerde partij werd echter gedwarsboomd door twee andere kandidaat-kopers die conservatoir beslag op het gebouw lieten leggen. In februari van dit jaar werd dat beslag opgeheven. Maar een maand later overleed een van de eigenaren van de Golfslag. Zijn weduwe en de tweede eigenaar hebben geen vertrouwen meer in de herontwikkeling. Daarom gaat De Golfslag nu voor de derde keer binnen vier jaar in de verkoop.