Crowdfundingsactie voor door rhinovirus getroffen Manege Lelystad

Lelystad - Ruitersportvereniging RV & PC Lelyruiters is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor Manege Lelystad. De manege is getroffen door een uitbraak van het dodelijke rhinovirus EHV1.

Zorgelijke situatie

Dit zeer besmettelijke virus kan zorgen voor ernstige verlammingsverschijnselen bij paarden met de dood tot gevolg. Inmiddels zijn al twee paarden overleden. Daarnaast staat nog een twintigtal paarden in quarantaine. Een aantal paarden is er slecht aan toe. Bij enkelen is aangetoond dat ze drager zijn van het virus. De rest heeft ziekteverschijnselen, terwijl nog niet zeker is of dit het dit virus betreft. De situatie is zorgelijk. Er wordt door het team van Manege Lelystad en veel vrijwilligers hard gewerkt om verdere besmetting te voorkomen en het is niet te voorspellen wanneer het bedrijf ‘schoon’ kan worden verklaard.

Hoge kosten

De kosten zijn hoog: denk aan veeartsen, medicijnen, medische testen, onbruikbaar geworden strovoorraad, huur van quarantaine boxen, ontsmetten van stallen en na afloop het vervangen van de manegebodems, waar nu de quarantaine boxen geplaatst zijn. Daarnaast lopen de reguliere kosten gewoon door.

Schadelast brengt bedrijfscontinuïteit in gevaar

De calamiteitenverzekering van de manege sluit schade als gevolg van paardenziekten uit, wegens de potentiële grote omvang van deze schade. Omdat deze virusuitbraak een grote schadelast met zich meebrengt die de bedrijfscontinuïteit van Manege Lelystad in gevaar brengt, is RV & PC Lelyruiters een crowdfunding-actie gestart. De leden van de vereniging zijn zeer betrokken bij de manege, omdat veel leden hun paard of pony er stallen en gebruik maken van de faciliteiten.

Lelyruiters wil met veel mensen geld bijeen brengen waarmee Manege Lelystad door deze moeilijk periode kan worden geloodst. Hiervoor is, met medewerking van Rabobank Flevoland, een speciaal rekeningnummer geopend. Het rekeningnummer is NL 54 RABO 0346 9172 55 t.n.v. Lelyruiters o.v.v. Crowdfunding Manege Lelystad.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of de website van Lelyruiters.