Rabobank Flevoland steunt lokale clubs

Lelystad - Tijdens een feestelijke avond in het Agora Theater in Lelystad ontvingen 131 verenigingen en stichtingen uit Lelystad, Dronten en Zeewolde een cheque voor een financiële bijdrage van Rabo ClubSupport.

De hoogte van dit extraatje werd niet door Rabobank Flevoland, maar door de leden van de bank bepaald. De afgelopen weken konden zij stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. De meeste stemmen gingen dit jaar naar Stichting Paardrijden Gehandicapten uit Dronten (304 stemmen). Zij kregen 1.944,69 euro. Lokaal stelde Rabobank Flevoland dit jaar 65.000 euro beschikbaar. In totaal brachten de leden 10.160 stemmen uit.

Bonusprijzen

Nieuw dit jaar waren de lokale bonusprijzen. De bank had hiervoor 10.000 euro extra prijzengeld gereserveerd, omdat de afgelopen jaren de top 10 van de winnaars weinig tot niet veranderde. Op deze manier biedt de bank verenigingen en stichtingen met geen of minder leden de mogelijkheid het te winnen bedrag te verhogen.

De bonusprijzen voor meest maatschappelijke organisatie gingen naar het Betty Dekker Fonds (Dronten), Toon Herman Huis (Zeewolde) en Sint voor Elk Kind (Lelystad). Voor de meest duurzame inzendingen was ook een bonuscheque beschikbaar. Deze gingen naar Atletiek Vereniging Flevo Delta (Dronten), Stichting Transport Museum (Lelystad) en Jongeren 19Nu Lelywolde (Zeewolde). De prijs voor de meest creatieve communicatiecampagne werd uitgereikt aan Stichting Het Torenbosje.

Bekijk hier de volledige uitslag van Rabo ClubSupport 2019 (PDF)