JOVD Flevoland pleit voor meer fietsenstallingen rondom stations in Lelystad en Dronten

Lelystad - De Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) - de jongerentak van de VVD - pleit voor meer fietsenstallingen rondom de stations in Lelystad en Dronten.

De jonge liberalen vinden dat er vaak te weinig plek is om je fiets te stallen, wanneer je je aan de gestelde regels wil houden. 

'Veel studenten ondervinden dagelijks de problemen rondom de stations', stelt Roemer Hoogerwerf, voorzitter van JOVD Flevoland. 'Vanuit Lelystad en Dronten gaan veel studenten met het openbaar vervoer naar andere steden; zowel richting Almere en Amsterdam, als naar Zwolle. Maar omdat er in Dronten ook twee hele specifieke onderwijsinstanties zijn, komen ook veel jongeren deze kant op. Dit vraagt om stations die naast de grote hoeveelheid reizigers, ook hun vervoersmiddelen aankunnen. Want vanzelfsprekend zijn studenten niet de enigen die met de trein reizen en last hebben van dit probleem'.

'Fietsenstallingen Dukaatplein overvol'

De mogelijke oplossing voor dit probleem verschilt per plaats geven, de JOVD’ers aan. 'In Lelystad was de situatie prima, totdat er veel fietsenrekken werden weggehaald. Daarvoor in de plaats zijn er wat fietsenstallingen teruggekomen, maar niet genoeg om dezelfde hoeveelheid op te vangen. Als gevolg hiervan zijn de fietsenstallingen bij het Dukaatplein overvol en is er geen plek voor inwoners die het centrum bezoeken. Ook zorgt dit voor wat opstopping bij de ingang van de Kroonpassage'.

'Kwestie van bouwen in Dronten'

In Dronten is het echter een kwestie van bouwen, stelt Hoogerwerf. 'Er is simpelweg een tekort aan plaatsen om de fiets te stallen. Wel begrijpelijk voor een station dat nog niet zo lang open is. Toch willen we beide gemeentebesturen oproepen om aan de slag te gaan met de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen rondom hun stations. Zodat elke reiziger vanaf deze stations fatsoenlijk zijn fiets kwijt kan en de trein kan halen'.