Bestuurder onder invloed rijdt met passagiers onder dekzeil

Lelystad - Een 33-jarige Poolse bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag in Lelystad aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol en drugs reed. Ook vervoerde hij drie passagiers onder een dekzeil in de laadruimte van zijn bestelbus.

De bestelbus viel op bij surveillerende agenten omdat hij op de Larserdreef in Lelystad stil stond voor een groen verkeerslicht. De bestuurder stapte uit maar leek bij het zien van de politieauto te schrikken. Hij stapte direct weer in en begon nog net voor oranje weer te rijden. De bestelbus ging slingerend met een snelheid van 30 kilometer per uur de A6 op. Op de snelweg reed de bestuurder met een snelheid van 70 kilometer per uur. Ter hoogte van de verzorgingsplaats Aalscholver kregen de agenten de bestelbus met moeite aan de kant.

Drie personen in laadruimte

In de bestelbus zat de 33-jarige Poolse bestuurder met naast hem twee kinderen van 14 en 15 jaar oud. Onder een afdekzeil in de laadruimte werden nog eens drie personen aantroffen: een 49-jarige man, een 33-jarige vrouw en een kind van 13, allemaal uit de omgeving van Amsterdam.

Behoorlijk onder invloed

Alle volwassenen bleken behoorlijk onder invloed van in ieder geval drank. De bestuurder blies ondertussen een F-indicatie en testte positief op het gebruik van amfetamine en cocaïne. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Lelystad. Op het bureau weigerde de man verder alle medewerking.

De Pool is bekeurd voor de weigering van de bloedproef. Ook heeft hij twee bekeuringen gehad voor het vervoer van de passagiers in de laadbak en voor het niet tonen van zijn rijbewijs. De beide volwassenen in de laadbak hebben een bekeuring gehad voor dit strafbare feit. Ook is er een melding gemaakt naar Veilig Thuis.