Wethouder Sport bezoekt levendige, maar toch rustige sportlocatie

Lelystad - Sportwethouder Elly van Wageningen is deze week op bezoek geweest bij sportcomplex Schouw in Lelystad. De wethouder heeft een goed beeld gekregen van de diverse sportaccommodaties. Ze maakt vaker sportieve rondjes om de vele actieve vrijwilligers binnen de sport in Lelystad te ontmoeten.

Sporten midden in een leefomgeving

Sportcomplex Schouw ligt midden in een woonwijk. Dat zie je niet heel vaak. Wethouder Van Wageningen werd er verrast door de rust die ze ondervond op de locatie: 'Je bent midden in het centrum van de stad, maar door de bosrijke omgeving ervaar je totaal niet dat je zo dicht bij het centrum zit'.

Op sportcomplex Schouw kun je voetballen (Unicum), tennissen (TV Poseidon), fietsen (Toerclub Flevoland), jeu-de-boulen (JBV Lelystad) en biljarten (Stichting Schouwspel). Naast de kantines en kleedkamers zijn er 4 voetbalvelden, 8 tennisbanen, 14 jeu-de-boulesbanen en ook is er een biljartzaal. De wethouder was erg onder de indruk van de staat waarin de accommodaties verkeren: 'Het ziet er allemaal mooi verzorgd uit', aldus Van Wageningen.

All weather ondergronden

Bijzonder aan het park is dat er een met kurkgevuld kunstgras voetbalveld is. 'Een kurkgevuld veld is minder slecht voor het milieu en het ruikt nauwelijks. Net als op een rubber kunstgrasveld kun je er het hele jaar door op voetballen. Nadeel is wel dat het sneller slijt', zegt projectleider Buitensport van Sportbedrijf Lelystad Marcel van Stralen.

De tennisclub heeft speciale gravelbanen waar ook in de winter op gespeeld kan worden. 'De banen liggen onder afschot, waardoor het water sneller wordt afgevoerd. Na een regenbui kun je dus snel weer tennissen. Bovendien bevriezen de banen minder snel als ze droog zijn', legt Van Stralen uit.   

Goede accommodaties voor een sportief klimaat

Sportbedrijf Lelystad beheert en onderhoudt de meeste sportaccommodaties in de stad en ondersteunt de verenigingen om vitaal te worden en te blijven. 'Wij beheren bijna alle binnen- en buitensportaccommodaties in Lelystad en zorgen ervoor dat ze goed onderhouden en veilig zijn', vertelt Van Stralen. 'Een goede accommodatie en de vele actieve vrijwilligers die bestuurs- of trainersfuncties vervullen, dragen bij aan een sportief klimaat in Lelystad'.