Het Perron Dronten krijgt binnen-watertappunt

Dronten - Op feestelijke wijze wordt op maandag 4 november een binnen-watertappunt geopend op voortgezet onderwijslocatie Het Perron Dronten. Een groep afgevaardigde eerstejaars leerlingen opent samen met wethouder Peter van Bergen de watertap.

Drink Water Challenge

De opening van de watertap is tevens het startsignaal van de Drink Water challenge, waarbij alle leerlingen en docenten de uitdaging aangaan om zeven dagen lang alleen maar water te drinken en geen zoete of andere drankjes. 

Gezonde keuzes maken

Het Perron Dronten is de eerste schoollocatie in de gemeente Dronten in samenwerking met het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) die een watertappunt plaatst. Het Perron Dronten vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en dat zij én hun omgeving daarin gezonde keuzes maken. In frisdrank en andere zoete dranken zitten veel suikers en dit kan grote nadelen hebben voor de gezondheid. Door een watertappunt te plaatsen en mee te doen met de Drink Water challenge stimuleert Het Perron Dronten het drinken van water om zo kinderen op te laten groeien in een gezonde omgeving.