Try-out ’The Wall 40 Years’ van Pink Floyd in De Meerpaal

Dronten - De try-out van 'Pink Floyd - The Wall 40 Years (1979-2019)' is op vrijdag 15 november te zien in De Meerpaal in Dronten. In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor.

’The Wall 40 Years’ is een grootse, twee uur durende voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands. Verwacht in deze show nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit.

De liveshow van 'The Wall' kende destijds een grootse aanpak die in de popmuziek geen gelijke had en die u nu terug kunt zien in 'The Wall 40 Years'. Nog nooit eerder zag u zoiets dergelijks in het Nederlandse theater! Met Kidsrights kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

Achtergrond

Pink Floyd bracht ‘The Wall’ op 30 november 1979 uit als dubbel-lp, waarna het werkstuk in 1980 en 1981 33 dertig keer live werd uitgevoerd; wereldwijd slechts op vier locaties: Los Angeles, New York City, Londen en Dortmund. Een show die tot op dat moment in de popmuziek ongekend was, met een meterhoge én meterslange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen. Na de dubbel-lp en de reeks optredens verfilmde regisseur Alan Parker in 1982 ‘The Wall’, met zanger Bob Geldof in de hoofdrol.

Reserveren

De voorstelling start vrijdag 15 november om 20.15 uur. Kaarten kosten 33,50 euro. Reserveren kan via 0321 388 770 of via www.meerpaal.nl.