Sluiting fietspad Biddingringweg leidt tot onveilige situatie

Biddinghuizen - Het fietspad langs de Biddingringweg werd afgelopen maandag vanwege groot onderhoud afgesloten voor brom- en fietsverkeer. Een dag later is het eerste ongeluk al gebeurd.

De honderden scholieren uit Biddinghuizen die normaal het fietspad gebruiken aan de Biddingringweg, worden nu omgeleid via de parallelweg langs de Biddingringweg, Palingweg en de Ansjovisweg om op school te komen.

Echter in de oogsttijd rijden hier vele tractoren die door het slechte weer veel modder op de weg achterlaten. De boeren doen er alles aan om de wegen zoveel mogelijk 'moddervrij' te houden, maar dit is 'dweilen met de kraan open' en er blijft altijd een dun laagje modder achter.

Sluipverkeer

Aangezien er hier ook veel sluipverkeer van personenauto's overheen rijdt, verplaatst de modder zich ook nog verder dan nodig. Ook rijden de auto's hier rustig met een gangetje van 80 km langs de scholieren. De modder en het sluipverkeer zorgen dus voor een onveilige sitiatie voor deze kwetsbare weggebruikers.

Vooral aan de zijkant van de weg blijft meer modder liggen. De fietsers rijden, zeker als er een auto of tractor aan komt, aan deze zijkanten waardoor de kans op wegglijden erg groot is.

Eerste gewonde

De eerste gewonde viel al een dag na de afsluiting van de Biddingweg. Een meisje kwam flink ten val doordat haar fiets weggleed in de modder.

Wat vooral niet wordt begrepen is, dat bijvoorbeeld door een wegafsluiting van de Oldebroekerweg aan de Mosselweg en de Alikuikweg alleen bestemmingverkeer mag komen. Dit wordt gehandhaafd door een permanente verkeersregelaar, terwijl hier geen honderden scholieren overheen fietsen en alleen wat hinder is van sluipverkeer.

Ongeruste ouders vragen zich af waarom er niet net zoiets gebeurt op de Ansjovisweg/Palingweg. 'De situatie is daar vele malen onveiliger voor deze honderden fietsende scholieren. Zeker omdat de wegafsluiting tot 10 december zal gaan duren'.

Inmiddels deze situatie ook voorgelegd aan de gemeente Dronten.