De Wilde Slager vertelt in Avondklas over zijn werk

Dronten - De gepassioneerde wildliefhebber David Rutgers had een restaurant in Groningen en nam het leukste deel van zijn kokswerk mee toen hij stopte: wild bereiden. Rutgers slacht zelf, is soms nog kok èn geeft praktijkles slachten en uitbenen.

Met ‘De Wilde Slager’ wil Rutgers wild toegankelijk maken voor iedereen. Hij vertelt erover in de Warmonderhof Avondklas van woensdag 16 oktober. Aanvang 20.00 uur. Reserveren niet nodig. Adres: Wisentweg 12, Dronten.

‘Boeren doen weinig meer met wild van hun land. Terwijl wild zo biologisch is dat het niet eens biologisch genoemd mag worden,’ zegt Rutgers. ‘In mijn ideaalwereld gooien we dat vlees niet meer weg.’

Hij koopt zijn vlees van jagers die de wildstand beheren. Wat zijn de kansen voor boeren met wild op hun land? Wild ganzenvlees is minstens zo lekker als tamme koe.

Kijk op de website van De Wilde Slager voor meer informatie.