SP Dronten: 'Een hulpmiddel is geen luxeartikel'

Dronten - Voorafgaand aan de ontmoeting met de nieuwe burgemeester houdt de SP Dronten vanavond in de bibliotheek een actie met het thema 'Een hulpmiddel is geen luxeartikel'. De actie start om 18.30 uur.

'Dronten staat niet alleen als het gaat om de problematiek rond hulpmiddelen', zo stelt de lokale SP-afdeling. 'Het is een landelijk probleem: bij ruim de helft van de gebruikers van een hulpmiddel ging het afgelopen jaar om verschillende redenen mis. Lange levertijden (87 procent), het gebrek aan maatwerk (61 procent) en problemen met leveranciers (41 procent) komen met regelmaat voor. Driekwart (74 procent) laat weten zelf eens een half jaar of langer te hebben gewacht op een hulpmiddel' (cijfers uit onderzoek consumentenprogramma Kassa).

'De problemen rondom de hulpmiddelen duren nu al veel te lang', vindt de SP. 'Mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd en niemand pakt de verantwoordelijkheid. De minister wijst naar de gemeenten, de gemeenten naar de leveranciers en vice versa. De mensen wachten maanden en soms zelfs jaren op een passend hulpmiddel en ondertussen staat hun leven stil. Dit moet veranderen en daarom roepen wij op tot actie'.

De SP Dronten heeft Joyce Eijk ondersteund bij het opstellen van haar petitie over hulpmiddelen. Zaterdagavond 12 oktober besteedde Kassa (opnieuw) aandacht aan dit onderwerp.

SP Dronten roept iedereen op de online petitie te ondertekenen en vanavond de actie te steunen.