Jury Singer-Songwriter Contest ontdekt de vrouwelijke Nick en Simon

Dronten - Het duo 'J2', dat bestaat uit Johanne Hoorn en Jessica de Jong, heeft zaterdag met het nummer 'Jij bent mijn alles' de tweede editie van de Singer-Songwriter Contest in Dronten gewonnen.

De tweede prijs ging naar Renzo Boswijk en de derde plek was voor Blended: Daniëlle Habekotté en Daan Hidding.

Het evenement, georganiseerd door STADronten en De Meerpaal, vond plaats in een volle tent op het Meerpaalplein, gekoppeld aan het overdekte terras van De Rede. Samen met het project Levenslied kan de organisatie terugkijken op een geslaagde muzikale avond.

Terwijl het buiten maar door bleef regenen stond de tent lekker vol met artiesten, fans en liefhebbers van live muziek. De jongste deelnemer was 17 de oudste 64. Met allemaal eigen werk en een eigen stijl, werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt.

Project Levenslied

Zo zong Ed Teer over herinneringen aan de badplaats Wijk aan Zee en het duo ‘Blended’ Daniëlle Habekotté en Daan Hidding over een liefde missen die in het buitenland woont. Na de laatste deelnemer ging de jury in beraad en ging het evenement verder met twee songs die hoorden bij het Project Levenslied.

Hierbij werden levensverhalen verzameld zoals van Tjaard de Jager. Een echte pionier in de polder en met zijn vrouw ook aanwezig. Ed werd hierbij gecoacht door de Zwolse singer-songwriter Milo Groenhuijzen. Het resultaat werd zeer gewaardeerd door publiek en het echtpaar zelf.

De jury heeft het zwaar

De jury bestond uit gitarist Rick Scholtens, Angelique Vlieger, zangeres en docent bij De Meerpaal Academie, en Remco de Maaijer, fractievoorzitter VVD Dronten en gitarist. Het duurde even voordat ze terugkwamen, een mooie gelegenheid voor de artiesten om nog een aantal nummers te spelen voor het publiek. De jury prees het niveau van alle deelnemers en de winnaars van deze editie waren het duo ‘J2’, Johanne Hoorn en Jessica de Jong met hun nummer 'Jij bent mijn alles'. Het jurycommentaar vond het een ‘oorwurm’ (een liedje dat blijft hangen). Er zat een stukje rap in, het publiek werd gevraagd mee te zingen en te klappen en dat lukte allemaal. Zelf hadden de vriendinnen het nooit verwacht. In het dagelijks leven zijn het verzorgenden en ze vonden het gewoon een leuk idee om mee te doen.

Muzikale dromen

Iedere singer-songwriter werd gevraagd naar hun muzikale droom. De ene artiest wil ooit in Paradiso staan en de andere met een eigen band rondtoeren door Europa. De muzikale droom van de winnaars: de vrouwelijke Nick en Simon worden.

De prijs is een opname in de studio van De Meerpaal en een optreden tijdens de Lions of The Proms op 22 november. Natuurlijk werd het winnende lied nog een keer gespeeld. Nu maar hopen dat ‘de zorg’ ze niet gaat verliezen en ze tijd vinden in hun werkroosters om erbij te zijn op 22 november.