RUNwayRUN by Night beleeft primeur nieuwe baanverlichting luchthaven

Lelystad - De derde editie van de RUNwayRUN op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport belooft op zaterdag 26 oktober een bijzonder spektakel te worden. 'We gaan 's avonds lopen waarbij de nieuwe baanverlichting van de luchthaven voor het eerst in gebruik wordt genomen. Speciaal voor ons', zegt mede-organisator Fred Wilcke van Atletiekvereniging Spirit in Lelystad.

De voorgaande edities van de RUNwayRUN waren een groot succes met honderden enthousiaste deelnemers. De editie van 2019 belooft een speciale gebeurtenis voor de lopers te worden; de mogelijkheid om ’s avonds te rennen op een verlichte start- en landingsbaan van een operationele luchthaven. 

Na de introductie van de KIDS Run in 2018, is er ook dit jaar een loop van 1 kilometer voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar. Voor volwassenen is er de keuze uit 5 of 10 kilometer.

Tijdens voorinschrijvingen hebben 400 lopers zich aangemeld en dat betekent dat er voor deze speciale editie van de RUNwayRUN by Night nog ruimte is voor 300 overige deelnemers.    

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot zondag 20 oktober en volgt het first-come-first-serve principe. Voor de deelnemers aan de KIDS Run bedraagt het inschrijfgeld 5 euro en voor deelnemers aan de 5 en 10 kilometer Run 10 euro.  

Aanmelden op de dag zelf kan ook mits er nog ruimte is en dan bedraag het inschrijfgeld respectievelijk 7,50 euro voor de KIDS Run en 15 euro voor de 5 en 10 kilometer.

Voorinschrijven kan via: www.inschrijven.nl.