Filmclub Flevo Lacus viert zilveren jubileum

Lelystad - Filmclub Flevo Lacus (Latijn voor Flevo Meer) vierde zaterdag zijn 25-jarig bestaan met een feestelijke dag in het gebouw van theatervereniging JTL. Wethouder Schot overhandigde een cheque om het belang van een filmclub in Lelystad te onderstrepen.

Op het programma stonden enkele workshops en een film met fragmenten van producties van de afgelopen 25 jaar. De hele dag was er livemuziek.

Waarom een filmclub?

Filmen is een (kort) verhaal vertellen met een begin, middenstuk en eind. Dat kun je net zo goed toepassen bij een vakantiefilm, een film over je (klein)kinderen als bij een documentaire of korte speelfilm. De kunst is om de verwende toeschouwer iedere seconde te boeien.

De valkuil bij moderne montageprogramma’s is dat je je als filmer makkelijk kunt verliezen in de techniek, speciale effecten en alle toeters en bellen die je tot je beschikking hebt. Bij Flevo Lacus leer je dan ook hoe je gedoseerd gebruik maakt van alle mogelijkheden op het gebied van beeld, geluid, cameravoering, belichting, visuele effecten, titels en meer.

Oftewel leer de do’s en don’ts van enthousiaste leden die een passie hebben voor filmen, daar veel van af weten, hun kennis graag delen, elkaar helpen, filmideeën ontwikkelen en soms samen films maken.

Mentor

Als je lid wordt, is er in de beginfase een ‘mentor’ die je snel thuis laat voelen in de filmmaterie en fungeert als vraagbaak. Daarnaast beschikt de club over een digitale kennisbank.

Clubavonden

Tijdens clubavonden wordt elkaars werk bekeken en besproken, wordt er geoefend met filmtechniek zoals green screen en animatie, een korte film gemaakt  en zijn er soms gastsprekers. Buiten de clubavonden om worden er ook producties gemaakt voor de leden zelf en andere organisaties en worden er regelmatig theaterproducties vastgelegd.

De clubavonden zijn om de twee weken op donderdag van 19.30 tot 22.00 uur in het verenigingsgebouw van JTL  in Lelystad (Kamp 28-49). Men kan één tot drie avonden gratis meemaken.

Kijk voor alle belangrijke informatie (onder andere een contactformulier) op de website van Flevo Lacus