Betweters winnen tweede editie van Onze Dorpskwis

Dronten - Met zo’n naam moet je natuurlijk ook wel winnen, dat ben je aan je stand verplicht: De Betweters zijn de trotse houders van de wisseltrofee van Onze Dorpskwis en schrijven geschiedenis als tweede winnaar van dit evenement. De Spelbrekers werden tweede en het team Weet ik veel?, die kennelijk meer weet dan ze zelf denkt, werd derde.

Zaterdag vond in De Meerpaal de prijsuitreiking plaats van de kwis, waarbij honderden inwoners uit Dronten de afgelopen weken op zoek waren naar antwoorden op allerlei vragen over Dronten. De eerste prijswinnaars gaan, om het te vieren en als prijs, lekker eten bij Brasseria. Maar ook goede doelen in Dronten profiteren van deze top drie: De Betweters hebben 300 euro prijzengeld gewonnen voor het MFG-2 in Biddinghuizen, de Spelbrekers stellen hun 200 euro beschikbaar aan Het Pluspunt in Swifterbant en Weet ik Veel?’s Prijzengeld van 100 euro gaat naar het Hospice.

Op www.onzedorpskwis.nl staan de volledige uitslag en het boek met antwoorden, goed voor een avond gezellig met elkaar napraten. ‘De enthousiaste reacties van deelnemers bevestigen dat Onze Dorpskwis de drie dorpen verbindt en mensen met elkaar in contact brengt. De even enthousiaste organisatie krijgt weinig tijd om uit te rusten na al deze activiteiten en is alweer gestart met de voorbereidingen voor een volgende editie. Het is de bedoeling deze in voorjaar 2020 te houden om aan de wensen van deelnemende teams tegemoet te komen,’ laat de organisatie van Onze Dorpskwis weten.

‘Er is hiervoor echter wel een voorwaarde, de organisatie moet beslist worden versterkt. Zij doet dan ook een oproep voor iemand voor de PR en iemand voor de sponsoring. Daarbij is het belangrijk te weten dat men gewoon kan deelnemen aan de kwis, omdat diegene geen inzage heeft in de kwisvragen. Uiteraard is daarnaast iedereen welkom die wil bijdragen aan de denktank of aan de verdere voorbereidingen.’ Aanmelden kan via het contactformulier op www.onzedorpskwis.nl.