Elfendeurtjesroute opent in Hollandse Hout

Lelystad - Bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad wordt zaterdag de Elfendeurtjesroute geopend. De route is speciaal gemaakt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en loopt dwars door het Hollandse Hout heen.

Tijdens de opening kunnen kinderen gratis deelnemen, echte elfjes ontmoeten én zich laten schminken. Wethouder Ed Rentenaar opent de route om 14.00 uur.

Opdrachten en toverspreuken

Het Hollandse Hout is het toekomstige Poortgebied van Nationaal Park ‘Nieuw land Oostvaardersplassen’. Om dit gebied ook voor de allerkleinsten aantrekkelijk te maken is er een heuse Elfendeurtjesroute met deurtjes op boomstammen die kinderen kunnen volgen. Aan de hand van opdrachten en toverspreuken komen ze bij de volgende opdracht terecht. Aan het einde van de route vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje… De kinderen krijgen ook een echte toverstaf om de toverspreuken uit te spreken en natuurlijk mag de staf mee naar huis.

De opening is zaterdag 12 oktober aan de Kitsweg 1 in Lelystad bij het Buitencentrum en duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Alleen op 12 oktober is deelname gratis.

Kijk hier voor meer informatie.