Duizendste huurwoning Centrada voorzien van zonnepanelen

Lelystad - Centrada viert donderdag, op de Dag van de Duurzaamheid, samen met Zonneplan en huurders uit de Deltawijk in Lelystad dat de duizendste huurwoning van zonnepanelen is voorzien. De huurder van de duizendste woning ontving bloemen van Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada.

De woonstichting is in 2014 gestart met het aanbieden van zonnepanelen aan huurders. Doel is altijd geweest om duurzaamheid en milieubewustzijn te stimuleren en de woonlasten van huurders te verlagen. Inmiddels zijn 1.000 huurwoningen verdeeld over heel Lelystad van zonnepanelen voorzien. De gemiddelde besparing die hiermee gerealiseerd wordt is per huishouden 240 euro per jaar (afhankelijk van energieverbruik en gezinssamenstelling).

De toekomst

Tot en met 2027 treft Centrada energie-verbeterende maatregelen bij nog ruim 3.000 andere woningen. Bijna al deze woningen krijgen zonnepanelen, vaak in combinatie met vloer- en dakisolatie, HR++glas en vervanging van kozijnen/gevelpuien. Het doel is dat alle Centrada-woningen (ruim 9.000) een A-label krijgen (energie-index van 1,15). Dit is nog ambitieuzer dan de wens van het rijk, die voor 2030 als doel heeft gesteld dat alle corporatiewoningen een energie-index van 1,20 hebben.

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed Centrada: ‘Als Centrada zijn we trots op deze prestatie. De woonlasten van onze huurders gaan omlaag en we dragen bij aan een verlaging van CO2-uitstoot'.