'Exposure' decor voor archeologisch theater

Lelystad - Bezoekers van de Nationale Archeologiedagen kunnen komende zaterdag en zondag een theatrale tijdreis maken bij het landschapskunstwerk Exposure aan de Lelystadse kust.

Theatercollectief de Trans//missie ontwikkelde een speciale voorstelling waarin de rijke archeologische geschiedenis van Flevoland centraal staat. Het theatercollectief neemt bezoekers mee op een indringende reis door tijdlagen (horizonten) heen. Met elkaar beantwoorden zij de vraag hoe over duizenden jaren op ons terug wordt gekeken. Bij archeologie denken wij terecht aan het verleden. Maar eigenlijk leven wij nu in de archeologie van de toekomst.

HORIZON(T)

HORIZON(T) is een audiovisuele tocht rondom het indrukwekkende landschapskunstwerk Exposure. Het 26 meter hoge beeld van de Britse kunstenaar Antony Gormley vormt het decor van de voorstelling. Een voorstelling die aanzet tot verwondering en bewustwording. De voorstellingen zijn ieder uur op zaterdag 12 en zondag 13 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur te beleven. De kaartjes kunnen gratis worden gereserveerd via archeologiedagen.nl. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland.

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen op 11, 12 en 13 oktober brengen voor de vijfde keer het verleden tot leven met ruim 350 activiteiten door het hele land. Ook in Flevoland staat de rijke archeologische geschiedenis van de provincie aan de hand van tal van activiteiten volop in de belangstelling. Lezingen, workshops, fiets- en wandeltochten, bijzondere tentoonstellingen en theaterstukken brengen dit weekend het verleden weer even tot leven.