Bestuurders aangehouden wegens drank- en drugsgebruik

Lelystad - Bij controles op de A6 en in Lelystad zijn in de afgelopen weekendnachten meerdere bestuurders aangehouden die reden onder invloed van zowel drank als drugs.

Zo werd er in de nacht van 5 oktober een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden op de Larserdreef in Lelystad. Hij blies teveel op de alcoholtester en testte ook positief op de speekseltest voor cocaïne en THC.

Op 6 oktober werd op de A6 bij Almere een 28-jarige man uit Rotterdam gecontroleerd. Hij reed onder invloed van alcohol 44 kilometer per uur te snel. De man blies 605 ug/l, bijna 3x de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ook op 6 oktober op de A6, nu bij Lelystad, werd een 29-jarige man uit Zeewolde aangehouden. Hij testte positief op amfetamine.

Tijdens de laatste weekendnacht van zondag 6 op maandag, 7 oktober, werd een 22-jarige man uit Den Bosch aangehouden op de A6 bij Lelystad. Deze man testte positief op cocaïne en THC.

De mannen die positieve zijn getest op drugs zijn allemaal onderworpen aan een bloedproef. Over enkele weken is de uitslag bekend. Wanneer het een strafbare hoeveelheid blijkt te zijn, wordt tegen deze mannen proces-verbaal opgemaakt en zal er een mededeling worden gedaan aan het CBR. De bestuurders lopen het risico het rijbewijs voor langere tijd kwijt te raken.