Waterpoloërs De Houtrib gaan kopje onder

Lelystad - De waterpolo-heren van De Houtrib uit Lelystad hebben de goede start van twee weken geleden geen vervolg kunnen geven. Tegen het vooraf sterker geachte herenteam van Triton Putten hielden ze lang stand, maar na vier periodes kwamen ze net te kort. De wedstrijd eindigde in een verlies van 5-6.

De eerste twee periodes hadden meer weg van een zwemwedstrijd dan van een waterpolowedstrijd. Het leek een serieuze conditiestrijd te worden tussen de jonge mannen uit Putten en het team uit Lelystad. 'Er leek geen eind aan te komen', aldus debutant Mike Holwerda. Ondanks het sterke optreden van Holwerda stond het nog maar 2-2 aan het eind van de tweede periode.

Na een tactische wijziging in de verdediging leek het eindelijk te gaan lopen. Er was een sterk veldoverwicht en de heren uit Lelystad kwamen terecht op voorsprong. Door sterke individuele acties van Jeroen Boxsem en Tibor Corporaal (3 doelpunten) kwamen ze op een 5-3 voorsprong.

Het bleek echter niet voldoende, het team uit Putten trok aan het langste eind. Met een snelle counter na een mislukte man-meer van De Houtrib kwam Putten terug in de wedstrijd. Na de 5-4 volgde de 5-5 en de 5-6. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was de eindstand al bereikt. 

'Uiteindelijk ben ik ondanks dit verlies toch tevreden over het spel dat ik heb gezien', zegt de coach van De Houtrib. 'Een onterecht afgekeurd doelpunt en een strafworp die niet wordt geteld doen ons uiteindelijk de das om. Misschien wordt toch ook tijd voor een VAR bij waterpolo', zei Arnout de Vries met een glimlach. 

Doelpuntenmakers De Houtrib: Jeroen Boxsem 3, Tibor Corporaal en Dylan van den Bos