Tour of Art Flevoland: een weekend langs gevarieerde kunst

Lelystad - Komend weekend, zaterdag 5 en zondag 6 oktober, is er tijdens de Tour of Art Flevoland veel te beleven op het gebied van kunst.

Verspreid over 17 deelnemerslocaties in Lelystad, exposeren 65 Flevolandse beeldend kunstenaars, die ook zelf aanwezig zijn. Daarnaast zijn in de Agora ‘Quasicello’s’ te zien en te horen; zij vormen een heel bijzondere en creatieve verbinding tussen beeldende kunst, muziek en hergebruik van materialen.

Recordaantal deelnemers

Al voor de 14e keer staat het eerste weekend van oktober in het teken van Flevolandse beeldende kunst. De Tour of Art heeft dit jaar een recordaantal deelnemers (65). Deze groei komt vooral door een toename van het aantal deelnemers uit Almere, Lelystad en Dronten. Maar ook Emmeloord is weer goed vertegenwoordigd. Verder doen er kunstenaars mee uit Biddinghuizen, Ens, Tollebeek en Zeewolde. Er zijn dit jaar bovendien enkele soorten kunst, die niet eerder tijdens de Tour of Art te zien waren.

Bezoekers van de Tour of Art kunnen zich al vooraf oriënteren. Op de website en in de brochure van de Tour of Art staat informatie over alle deelnemerslocaties, alle deelnemers en hun kunst. Wie liever alvast in het echt kunstwerken bekijkt, kan nu al terecht bij de deelnemersexpositie in de Kubus. Op 5 en 6 oktober gaat de Kubus zelfs speciaal daarvoor al om 11.30 uur open. Vanaf 12.00 uur zijn ook alle overige deelnemerslocaties voor het publiek geopend.

Quasicello’s

Het speciale, interactieve onderdeel ‘Quasicello’s’ in de Agora start al om 10:30 uur. Quasicello’s zijn zeer creatieve strijkinstrumenten, gemaakt door Rob van de Broek. Ze zullen regelmatig worden bespeeld door musicus/componist Oene van Geel. Ook zal topdanseres Miri Lee af en toe dansen, terwijl ze daarbij een speciaal voor haar ontworpen Quasicello bespeelt. Dit onderdeel is geschikt voor alle leeftijden.

Kijk voor alle details over het evenement, de deelnemers en Quasicello’s op de website van Tour of Art Flevoland.