Leerlingen planten bomen en bloembollen aan Beginweg

Lelystad - Leerlingen van basisschool de Ichthus en de Vuurtoren en middelbare scholieren van Aeres en De Steiger verzamelden zich eind september zich aan de Beginweg in Lelystad voor het planten van bomen en bloembollen.

Wethouder Nelly den Os heette de kinderen en hun ouders en leerkrachten welkom. ‘Ik vind het belangrijk om iedereen, van jong tot oud, bewust te maken van het belang van onze natuur en dat we hier zuinig op moeten zijn.’ Op deze plantdag kregen de leerlingen uitleg van IVN (Instituut Voor Natuureducatie) Lelystad en de stichting Dop en Erwt, die kinderen weer in contact brengt met de natuur. Na afloop was er voor iedereen een verse appelkoek, gemaakt door Flevodrome.

Groen Verbindt

‘Groen Verbindt’ heeft vorig jaar voor het eerst plaatsgevonden met een plantdag in het Woldbos. Dit deel is geadopteerd door Aeres en De Steiger, zodat leerlingen die de richting Groen volgen, hier praktijkervaring op kunnen doen. Met ‘Groen Verbindt’ worden kinderen, jongeren en volwassenen in de stad bewuster gemaakt van de groene omgeving en plekken waar je kunt eten van de natuur.

Samenwerking

‘Groen Verbindt’ is een samenwerking tussen gemeente Lelystad, Lelykracht, De Steiger, Aeres, IVN Lelystad en de volkstuinvereniging. Deze tweede plantdag werd daarnaast mogelijk gemaakt door de stichting Dop en Erwt, Flevodrome en bewonersvereniging Jagersveld.