Stichting Kinderpostzegels op bezoek bij gemeente Lelystad

Lelystad - Leerlingen van ZMLK De Zevenster brachten maandag -in het kader van de Kinderpostzegel Bedrijvenactie- een bezoek aan het stadhuis van Lelystad. De gemeente gaf hiermee gehoor aan de oproep van de Stichting Kinderpostzegels om leerlingen in een veilige omgeving mee te laten doen aan de Kinderpostzegelactie.

Helaas is het niet voor alle scholen mogelijk om mee te doen aan de reguliere Kinderpostzegelactie. Wethouders Nelly den Os en Elly van Wageningen waren aanwezig, gingen met leerlingen in gesprek en deden uiteraard een bestelling voor het goede doel. Aansluitend kregen de kinderen uitleg over de gemeente.

Gelijke kansen voor ieder kind

De missie van Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Meedoen met de Kinderpostzegelactie en in de buurt kinderpostzegels en andere producten verkopen om zo andere kinderen te kunnen helpen, lukt niet altijd voor alle basisschoolleerlingen. Daarom organiseert Stichting Kinderpostzegels de bedrijvenactie: de mogelijkheid om schoolklassen op bezoek te laten gaan bij bedrijven en organisaties om daar de Kinderpostzegelproducten te verkopen aan de medewerkers.

‘We merkten dat scholen die niet meer deelnamen, nu wel weer kunnen meedoen’, aldus Jeroen den Tex van Stichting Kinderpostzegels. ‘Wij zijn dankbaar dat de gemeente Lelystad ZMLK De Zevenster de kans heeft geboden mee te doen met de Kinderpostzegelactie.’