Eerste operaties op afdeling Kort Verblijf in Lelystad zijn een feit

Lelystad - De heer Smolders uit Lelystad (71) was de eerste patiënt die geopereerd werd op de afdeling Kort Verblijf van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Er zijn maandagochtend twee operatiekamers in gebruik genomen. Er wordt geopereerd op maandag, dinsdag en woensdag.

Voor patiënten is het weer mogelijk om in de locatie Lelystad te overnachten van maandag tot en met vrijdag.

‘Het is hartstikke mooi dat dit er weer is, het werd gemist’, aldus patiënt Smolders. ‘Dat ik in Lelystad opgenomen ben, is voor iedereen gemakkelijker. Voor de visite, maar ook voor mijzelf. Ik kan op de fiets naar mijn controle afspraken gaan. Dat is fijn’.

Ook de verpleegkundigen van Kort Verblijf zijn enthousiast. Enkele reacties: ‘Het is fijn dat we weer aan het opbouwen zijn’. ‘Het voelt als een feestdag. We zijn allemaal enthousiast en hopen dat het goed gaat lopen’. ‘Ik kan weer werken in mijn eigen stad en op de fiets naar het ziekenhuis gaan, dat voelt geweldig’.

Het ziekenhuis is ontzettend trots op deze mijlpaal. Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Het is voor patiënten en medewerkers geweldig dat met het Kort Verblijf het zorgaanbod in Lelystad is uitgebreid’. Om dat te onderstrepen was er voor alle betrokkenen taart. Patiënten en bezoekers krijgen deze week een doosje bonbons uitgereikt.

De afdeling Kort Verblijf is open van maandag tot en met vrijdag en is in het weekend gesloten. De bezoektijden zijn van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 19.45 uur.