Judoka Kayleigh Heerikhuisen wint zilver op goed bezet Duits toernooi

Essen - Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo uit Dronten is zaterdag tweede geworden op het Landesweites Special Olympics Judoturnier in Essen in de gewichtsklasse tot 70 kilo.

Kayleigh begon haar toernooi met een verliespartij maar won daarna vier partijen op rij en stelde daarmee het zilver veilig. Clubgenoot Gert-Jan Vlijm moest genoegen nemen met brons.

Goed bezet toernooi

Het toernooi in Essen was dit jaar bijzonder goed bezet en waardoor Kayleigh in een poule van zes was ingedeeld. Ze mocht haar toernooi openen tegen Jasmin Siebelitz, die het Kayleigh bijzonder lastig maakte. Halverwege de wedstrijd kwam Siebelitz op voorsprong maar Kayleigh kwam niet in haar spel en kon de achterstand niet meer goed maken.

Tegen Carina Niemeyer ging het al wat beter. Kayleigh won de partij dankzij een shido van Niemeyer. Bonnie Hendrikx werd door Kayleigh met een veegtechniek naar de grond gewerkt waarna een houdgreep de winst opleverde.

In de partij tegen Jasmin Todt scoorde Kayleigh wazari met een heupworp en ippon met houdgreep. Ook de laatste tegenstander (Jasmin Polanski) werd verslagen dankzij tweemaal een wazari dankzij een makikomi.

Prima voorbereiding

'Ik baal natuurlijk van mijn eerste verliespartij maar was niet 100 procent fit en heb veel van deze partij geleerd. Siebelitz en Niemeyer zal ik ook tegenkomen op het Europees Kampioenschap ID-judo wat over drie weken in Keulen plaatsvindt. Dit toernooi was dan ook een prima voorbereiding en komende weken ga ik de puntjes op de i zetten', aldus Kayleigh.

Brond voor Gert-Jan Vlijm

Gert-Jan Vlijm kwam evenals Kayleigh uit op het hoogste niveau. Hij had twee tegenstanders in de gewichtsklasse tot 100 kilo. Gert-Jan begon zijn toernooi tegen de zeer ervaren Timo Karmasch met een prima pakking maar werd door Karmasch halverwege de partij geworpen en verloor met ippon. Ook Jasper Holtackers was nog een maatje te groot voor Gert-Jan waardoor hij genoegen moest nemen met het brons.

Op zaterdag 5 oktober komen beide judoka’s in actie op het Sporta A-judotoernooi in het Belgische Herenthout. Een week later neemt Gert-Jan deel aan het A-judotoernooi in Dordrecht. Kayleigh vertrekt op 16 oktober naar Keulen voor het Europees Kampioenschap ID-judo waar zij op 20 oktober haar titel gaat verdedigen.