Batavia Swim start zwemseizoen met succesvolle challenges

Vaassen - Tijdens het eerste deel van het minioren-juniorencircuit in Vaassen ging zaterdag een grote groep van 29 wedstrijdzwemmers van Batavia Swim van start. De Lelystadse zwemmers behaalden mooie resultaten.

Ingmar Etmans, Jeroen Hoogers, Yanniek Jager en Maria Kotsubailo wisten een eerste tijd bij hun afstand te zwemmen. De medailles worden dit seizoen in dit circuit per dagklassement uitgereikt. Yanniek Jager pakte bij de minioren 4-6 de gouden medaille.

Ook werden weer vele persoonlijke records gezwommen waarvan Ingmar Etmans (8 jaar) de grootste verbetering liet zien op de 100 meter vrije slag. Zijn tijd bleek ook goed voor een 3e tijd van Nederland in zijn leeftijd van dit seizoen, terwijl Yanniek Jager de 5e tijd van Nederland zwom.

Nieuwe challenges nog even wennen

Naast de normale afstanden en slagen werden nu volgens de nieuwe bepalingen van de KNZB ook challenges gezwommen: 25 meter vrije slag met een koprol, 50 en 100 meter borstcrawl benen en 25 meter vlinderslag benen onder water. Deze challenges zijn toegevoegd om de minioren en jonge junioren uit te dagen om alle zwemnummers en slagen onder de knie te krijgen en daarvoor te trainen. Dat is best even wennen voor de zwemmers maar wel met een mooi resultaat. Zeven zwemmers behaalden bij de verschillende challenges een top drie.