Avondje blues in Corneel

Lelystad - Twee van Nederlands beste bluesbands op één podium. Dat gebeurt vrijdag 4 oktober in Corneel, als King of the World en Flavium er optreden.

Prominente plaats

In 1969 richtte Anne Geert Bonder bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en The Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden.

Bluesklassiekers

Flavium debuteerde in 1975 met het album ‘Bad Luck’, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. Bluesklassiekers ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down and Out’ bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In 2015 werd Flavium toegelaten tot de ‘Dutch Blues Hall of Fame’ uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen.

Bekendheid in het bluescircuit

Sinds de oprichting in 2012 is het snel gegaan met King of the World. In korte tijd bouwde de band veel bekendheid op in het bluescircuit tot ver over de Nederlandse landgrenzen. De vier heren brachten vier albums uit en weten dit aan te vullen met een puntgave live reputatie. In september verschijnt de vijfde plaat ‘Connected’. De band belooft energieke songs, geschreven met de kersverse Belgische gitarist Stef Delbaere. Zijn invloeden zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat in de beste King of the World-traditie; veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans.