Flevoziekenhuis in landelijke top na faillissement MC Groep

Regio - Het Flevoziekenhuis in Almere heeft zijn naam flink weten te versterken dankzij het optreden na het faillissement van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen. Terwijl het Almeerse ziekenhuis twee jaar geleden nog genoegen moest nemen met de 27e positie op de ranglijst van Nederlandse ziekenhuizen met de sterkste reputatie, staat het nu op plaats elf.

Dit blijkt uit het Ziekenhuizen Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy dat sinds 2009 de reputatie van alle ziekenhuizen monitort. 

‘De ranglijst van ziekenhuizen met de beste naam wordt steevast aangevoerd door de academische en gespecialiseerde ziekenhuizen vanwege hun medische expertise en grote verzorgingsgebied’, aldus merkadviseur Hendrik Beerda. ‘OLVG en het Flevoziekenhuis zijn de eerste algemene ziekenhuizen op de merkenranglijst. OLVG was altijd al bovengemiddeld zichtbaar op nationaal niveau en werd ook zeer gewaardeerd. Het Flevoziekenhuis bevindt zich sinds kort op hetzelfde niveau.’

Ziekenhuizen met de sterkste reputatie in 2019 volgens de gemiddelde Nederlander (versus 2017):

1. (2) Erasmus MC

2. (-) Amsterdam UMC

3. (1) Antoni van Leeuwenhoek

4. (3) UMC Utrecht

5. (5) Radboudumc

6. (7) UMCG

7. (8) LUMC

8. (9) Maastricht UMC+

9. (10) Het Oogziekenhuis Rotterdam

10. (13) OLVG

11. (27) Flevoziekenhuis

Positie Ziekenhuis St Jansdal fors versterkt

Het Flevoziekenhuis blijft voor de inwoners van de provincie Flevoland het meest gewaardeerde ziekenhuis, maar Ziekenhuis St Jansdal is flink in opkomst na de gedeeltelijke overname van de vroegere IJsselmeerziekenhuizen. Het Gelderse ziekenhuis, dat sinds eind 2018 ook vestigingen in Lelystad en Dronten heeft, is nu het nummer 5 ziekenhuis voor de Flevolanders. Twee jaar geleden stond het nog op plaats 9. Maar ook na de overname van de oude IJsselmeerziekenhuizen staan Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek en UMC Utrecht beter aangeschreven in de provincie Flevoland.

Ziekenhuizen met de sterkste reputatie in 2019 volgens de Flevolandse bevolking (versus 2017)

1. (1) Flevoziekenhuis

2. (-) Amsterdam UMC

3. (4) Antoni van Leeuwenhoek

4. (5) UMC Utrecht

5. (9) Ziekenhuis St Jansdal

Onderzoek onder 5.400 volwassen Nederlanders

Het Ziekenhuizen Merkenonderzoek is in 2009 met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld. Het onderzoek meet tweejaarlijks de reputatie van alle Nederlandse ziekenhuizen. Voor het onderzoek van 2019 zijn 5.400 volwassenen ondervraagd. Elk ziekenhuis is op 38 factoren onderzocht: merkkracht (= naamsbekendheid, waardering en binding), merkpersoonlijkheid (16 factoren), merkprestatie (16 factoren), bezoek (als patiënt of bezoeker van een patiënt) en verwachte ontwikkeling van de waardering.