Filmhuis Emmeloord vertoont film 'Working Woman'

​Emmeloord - Hoofdrolspeelster Orna is in 'Working Woman', woensdag 2 oktober om 20.30 uur te zien bij Filmhuis Emmeloord, een sierlijke, knappe vrouw. De gemiddelde man zou zijn hoofd nog even omdraaien als ze is gepasseerd.

Die reflex komt na het zien van deze film echter in een heel ander licht te staan. 'Working Woman' zet de alledaagse seksuele intimidatie waarmee vrouwen te maken krijgen centraal.

Baan bij geslaagde projectontwikkelaar 

De Israëlische film speelt in Jeruzalem. Orna woont er met man en kinderen en het gezin heeft het niet breed. Haar baan bij een geslaagde projectontwikkelaar biedt uitkomst. Haar baas leert haar het vak en strooit met complimenten, complimenten die een steeds opdringerige ondertoon krijgen.

Verstikkende situatie

Ook voor de toeschouwer ontstaat een verstikkende situatie. Het liefst wil je dat Orna (Liron Ben-Schlush) zo snel mogelijk haar spullen pakt en dat haar baas een prijs moet betalen voor zijn gedrag. Maar Orna zit in haar nieuwe baan op haar plek. En haar huishouden heeft haar loon dringend nodig. Heeft ze een keus? 'Working Woman' is zo’n film waarbij je van lieverlee op het hoofdpersonage gaat inpraten.

Verkeerd begrepen signalen

Stap voor stap onderzoekt regisseur Michal Aviad seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, met veel aandacht voor verkeerd begrepen signalen en de erotiserende werking van succes - het grijze gebied dat sinds de #MeToo-discussie volop in de schijnwerper staat.